Fietsvierdaagse in het Lauwersland

Voor de zevende keer organiseert de vereniging Fietsvrienden Lauwersland Burum haar jaarlijkse fietsvierdaagse. Van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus 2006 kunt u weer fietsen in het mooie Lauwersland en de omgeving.

Deze inmiddels gevestigde tocht trekt ieder jaar honderden deelnemers uit heel Nederland.

Ieder jaar wordt getracht om de routes zeer gevarieerd te houden. Zo zult u fietsen door het prachtige Lauwersland, maar ook door de Friese Wouden en over het Hooge Land van de provincie Groningen.

Het startschot wordt verricht door de heer T. Hogendorp, loco-burgemeester en wethouder recreatie en toerisme van de gemeente Kollumerland, op maandagochtend 21 augustus 2006 om 9.00 uur.

De afstanden die gefietst kunnen worden zijn 35 of 70 km. De routes bestaan uit twee lussen van 35 km. Er bestaat ook de mogelijkheid om de tweede lus te fietsen.

De route van maandag 21 augustus gaat vanuit Friesland naar het Groninger Hooge Land, richting Pieterburen. Op dinsdag 22 augustus staan de bossen van Bakkeveen op het programma. Voor woensdag 23 augustus is er iets unieks bedacht. Dan wordt er een ?rondje Burum? verreden. Uniek is, dat op 75% van de route de paraboolantennes (de grote oren van Burum) te zien zijn.

Donderdag 24 augustus fietsen we richting De Friese Wouden en verkennen we de zogenaamde ?Halepaden?, de nieuwe recreatieve fietspaden in de gemeente Dantumadeel.

Op vrijdag 25 augustus gaat de route naar de kop van Friesland, naar Paesens waar we stempelen bij de oude garnalenfabriek, waar men op dit moment een replica bouwt van een Wierumer Aak. Een zeer interessant project om eens kennis van te nemen.

Er bestaat ook de mogelijkheid om één dag mee te fietsen.

Als aandenken voor het fietsen van vier dagen is er het fel begeerde Fietsvrienden T-shirt.

Starttijden van 9.00 ? 14.00 uur vanuit Herberg Het Wapen van Burum, Herestraat 25 te Burum. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u kijken op www.burum.info/fvl of u kunt contact opnemen met het secretariaat, tel. 0594 ? 24 93 84 of 0594-24 92 32.