Herfstpannenkoekenfietsdag bij de Twentse boerin

Markelo.

Ontspannen genieten op het platteland, dat kan met Tuinpad.

Het Tuinpad is een vereniging van bijzondere locaties op het Overijsselse platteland, waarbij kleinschaligheid en gemoedelijkheid voorop staan en overal wordt u hartelijk en gastvrij ontvangen.

Tuinpadlocatie, Zuivelboerderij Effink, gelegen aan de Stokkumervlierweg 6 in Markelo, laat u op 4 oktober a.s. genieten van het platteland en met een afsluiting van de dag een boerenpannenkoekenbuffet.

Het platteland is voor liefhebbers die van rust en ruimte houden, en van verrassende ontdekkingen een ware eldorado. De Twentse boerin laat u hiervan genieten doormiddel van een prachtige fietsroutes (29, 35 45, of 50 km) over het Twentse, Sallandse en Achterhoeks platteland.

De Twentse boerin ontvangt u tussen 10.30 en 12.00 uur op het boerenerf met een kopje koffie met iets lekkers van de hand van de boerin:Twentse kruidkoek!

Vervolgens stapt u op de fiets en dan begint meteen het genieten van het coulisselandschap met haar bekoringen, zoals grazende koeien in het weiland, landgoederen gehuld in herfsttooi..

Voor onderweg krijgt u een lunchpakket van de boerin mee. Het lunchpakket bestaat uit plak krentenwegge, flesje verse boeren (karne)melk, fruit, stapelgekke boerensandwich

Op zuivelboerderij Effink, staat een boerenpannenkoekenbuffet voor u klaar bij terugkomst.

Het buffet bestaat uit verschillende soorten pannenkoeken t.w. naturel, met spekjes, appel-rozijnen, boerenkaas, U kunt onbeperkt pannenkoeken eten, dus zoveel pannenkoeken als u wilt en afsluiten met (h)eerlijke boerenyoghurt

Uiteraard ontbreekt hierbij verse boeren(karne)melk niet, evenals koffie/thee om de dorst te lessen!

Voor degene die koe-melk allergie hebben, kan de boerin pannenkoeken met soja melk, maar wel even laten weten, evenals glutenvrij.

Kortom: Pure plattelandsbeleving en “boer”gondisch genieten!!

Kosten van deze pannenkoekenfietsdag : 22,95 per persoon, zonder lunchpakket is ook mogelijk: 17,50 per persoon.

Voor informatie en reserveringen (zeer gewenst) kunt u contact opnemen met Joke Kottelenberg, tel. 0547-260319.

U kunt de auto gratis parkeren. Fietsverhuur is mogelijk, maar vooraf reserveren!

Deze pannenkoekenfietsdag kan voor groepen zoals familiedagen, uitje met college, vrienden, buren, dagelijks in overleg met de Twentse Boerin.