fietsen in Zuid Engeland

  • louis

    Wij (50 +) willen gaan fietsen in het zuiden van Engeland.

    Waar is het (redelijk) vlak fietsen in het zuid(oosten) van Engeland.Wij willen beginnen in Kent. Een keer een kleine heuvel op vinden wij niet erg, maar liefst toch vlak. Of moeten we anders de kant van Oxford en Cambridge op?

    Wie oh wie weet een antwoord?

  • Toos

    Hetzelfde geldt voor ons (eveneens 50+). Wij gaan al jaren naar Engeland maar ik vind fietsen daar nog steeds een gevaarlijke aangelegenheid (met uitzondering van het binnenland van Norfolk buiten het seizoen).

    Kent iemand streken in zuid Engeland waar het vooral rustig fietsen is, zonder gevaar voor eigen leven?

  • William

    Ja, dat is mogelijk. Ik (ook een 50+) plande vorig jaar een fietstocht die mijn vrouw aan zou kunnen. Helaas ging het niet door. Maar hier dan de tocht in het kort:

    Veer HvH - Harwich

    Trein Harwich - Londen (Liverpool Street Station)

    1. Thames ValleyCycle Path (Londen naar Reading)

    http://www.sustrans.org.uk/what-we-do/national-cycle-network/long-distance-rides/england/thames-valley

    2. Kennet-Avon Canal Cycle Path (Reading naar Bath)

    http://www.sustrans.org.uk/sustrans-near-you/south-west/easy-rides-in-the-south-west/kennet-and-avon-cycle-route

    3. Bristol & Bath Cycle Path (Bath naar Bristol)

    http://www.sustrans.org.uk/sustrans-near-you/south-west/easy-rides-in-the-south-west/bristol-and-bath-path

    Je kunt de Thames Valley route helemaal naar Oxfiord volgen natuurlijk, maar ik wilde bij Reading afslaan en de zalig Kennet Avon Canal volgen richting Bristol. Je bent dan nagenoeg verkeersvrij, met behulp van Sustrans nuttige fietskaarten, en je komt op je gemak en ontspannen helemaal aan de westkust van Engeland (en toch behoorlijk zuidelijk).

    De Kennet Avon Canal route is niet alleen mooi, maar voert door een gebied met oudheden zoals Stonehenge en Avebury enz. Ook interessant is de stad Bath met Romeinse bezienswaardigheden. Mijn favoriete gedeelte van de Kennet Avon Canal is dit http://www.google.com/images?hl=en&q=%22caen+hill%22+locks&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=lZ9JTOfBG4SXOO6GweoP&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCkQsAQwAw&prmdo=1&biw=1044&bih=643

    De fietspad Bath-Bristol voert door een lange spoortunnel. Beelden van de fietspad hier (URL- http://www.paulspages.co.uk/bbcycle/bbcyclebb.shtml

    Tot slot, hoewel Bristol een interessante havenstad is met een rijke geschiedenis, zijn er verdere mogelijkheden. Ten zuiden van Bristol heb je de vlakke graafschap Somerset, met Wells Cathedral en Glastonbury. Ten noorden van Bristol, heb je de Severn River Valley en de Forest of Dean. Beide zijn interessant voor fietsers. Al met al een vrije en aangename tocht zonder veell heuvels, en behoorlijk verkeersvrij.