Wind mee voor e-bikes in Nedersaksen

Dat Nedersaksen een paradijs voor fietsers is, is niet nieuw. Duizenden kilometers fietsroutes wachten erop om ontdekt te worden. Steeds meer vakantieregio´s zetten in op de e-bike. Zo kan iedereen de heuvels in het Weserbergland beklimmen en bij een straf briesje over de dijk langs de Noordzee fietsen.

Routekaart speciaal voor e-bikes

Net uitgekomen is de ‘Tourenkarte für e-bikes im Weserbergland’. Naast de bekende Weser-Radweg staan op deze kaart ook onbekende fietsroutes. De routes zijn, afhankelijk van de hoogteverschillen, in drie zwaartecategorieën ingedeeld. Het Weserbergland is sinds dit voorjaar een zogenaamde ‘Movelo-Region’. Dit betekent dat er een uitgebreid netwerk is van 40 verhuurstations en 21 accu-wisselstations voor e-bikes. In de hele regio kunnen zo´n 100 e-bikes worden gehuurd. Nu is het ook voor de doorsnee fietser mogelijk om bijvoorbeeld de geheimzinnige Hohenstein Klippen bij Hessisch Oldendorf te ontdekken of ontspannen te genieten van het uitzicht boven op de heuvels van het Weserbergland.

E-bikes op de heide

De Lüneburger Heide mag zich sinds dit voorjaar ‘eBike-Region’ noemen. De overkoepelende toeristische organisatie heeft een speciaal programma voor eigenaren van accommodaties in het leven geroepen. Deze kunnen tegen een laag bedrag een e-bike huren en dan aan hun gasten doorverhuren. Steeds meer gasten willen wel eens een e-bike uitproberen en dan is een fietstocht tijdens de vakantie een uitstekende gelegenheid. Zo wordt een fietstocht door het glooiende landschap van de Lüneburger Heide voor iedereen een plezierig en ontspannen uitje. Meer dan 2000 km fietspaden doorkruisen het grootste vakantiegebied van Nedersaksen. Het mooie natuurgebied heeft veel meer te bieden dan alleen maar heide: rivieren, meertjes, bossen en pittoreske dorpjes zorgen voor een interessante en afwisselende fietstocht.

Een goede match

Het Oldenburger Münsterland profiteert van het feit dat een van de toonaangevende producenten van e-bikes in de regio is gevestigd. In combinatie met een aantal fietsarrangementen op de populairste fietsroutes wordt de mogelijkheid geboden een e-bike te huren. Bijvoorbeeld op de Boxenstopp-Route. Deze 300 km fietsroute heeft het platteland als thema. De rust onderweg wordt alleen verstoord door de boer op de tractor die aan het oogsten is. U kunt pauzeren bij een van de talrijke boerencafeetjes en genieten van een stuk zelfgebakken appeltaart.

Het weidse landschap van Ostfriesland en de Noordzeekust kan het beste met de fiets worden verkend. Grote delen van het 3.500 km lange netwerk van fietspaden lopen door de vlakke weilanden. In Ostfriesland kan het wel eens voorkomen dat de wind tegenzit. Gelukkig zijn er zowel aan de kust – in plaatsen als Carolinensiel of Krummhörn-Greetsiel – als in het binnenland 14 verhuurstations voor e-bikes. Bij het stadhuis van Wiefelstede kan de fiets gratis weer opgeladen worden.

Meer informatie: www.vakantieland-nedersaksen.de